IPv6 چیست؟ حرکت سریع دنیای اینترنت به سمت IPv6!
امروز دنیای اینترنت با سرعت بسیار بالایی در حال مهاجرت از نسخه 4 به 6 پروتکل IP میباشد. در این مقاله کوتاه میخواهیم به بررسی کلی IPv6 بپردازیم.
چرا IPv6؟
اول از همه باید بدانیم که اصلا چرا به IPv6 نیاز داریم؟ مگر IPv4 چه کمبودی دارد که به دنبال حرکت به سمت IPv6 هستیم؟ اساسیترین مسالهای که باعث بوجود آمدن ورژن ششم پروتکل IP شد، بحث Address Space Exhaustion بود. همانطور که از اسم آن نیز مشخص است، این مشکل مربوط به کمبود IP میباشد! منظور کمبود IPv4 میباشد. در اصل فضای آدرسدهی ورژن چهارم پروتکل IP که از دو به توان 32 مقدار تشکیل شده است. که این مقدار بنظر میرسد در آیندهای نه چندان دور دچار کاستی باشد. یه همین دلیل سازمانهای مربوطه به فکر تولید یک فضای آدرس دهی بزرگتر افتادند که حاصل آن چیزی نبود جز IPv6.
کمبود IPv4
همانطور که میدانیم هر آدرس IP متشکل از 32 بیت میباشد. بنابراین فضای آدرس دهی این نسخه چیز در حدود 4 میلیارد میباشد. اما آیا 4 میلیارد آدرس IP برای دنیای امروز کم میباشد؟ با توجه به اینکه مفهوم NAT در بسیاری از شبکهها اجرایی شده است و تا حد بسیار زیادی در مصرف IP صرفهجویی شده است. جواب: بله.
اما چرا به تعداد بیشتری IP نیاز داریم؟ دنیای تکنولوژی با سرعت زیادی در حال پیشرفت هست. بخش زیادی از این پیشرفت مربوط به گسترش استفاده از اینترنت میباشد. اگر کمی به توسعه تکنولوژی دقت کنیم، میبینیم که 4 میلیارد IP توان پاسخگویی به نیازهای آینده را ندارد. در دنیای امروز هر شخص چندین دستگاه دارد که به اینترنت متصل هستند. غولی به اسم اینترنت اشیا بوجود آمده است که تعداد زیادی دستگاه را به اینترنت وصل میکند. دیتاسنترها روز به روز بزرگتر میشنوند و باید گرههای بیشتری تو سطح اینترنت داشته باشن. پس منطقیه که کم بیاد.
مزیتهای IPv6
ورژن 6 به نسبت ورژن 4 در زمینه مسیریابی، QoS، مکانیزمهای IPSec، پیکربندی خودکار آدرسها عملکرد بهتری دارد. پس مزیت ورژن جدیدتر فقط بزرگتر بودن فضای آدرسدهی نیست. حتی ساختار سرآیندها یا همان Headers در این ورژن بهبود یافته است.
میزان استفاده از IPv6
برخی به اشتباه تصور میکنند که دنیای اینترنت فاصله زیادی با عملیاتی شدن استفاده از IPv6 دارد. در صورتی که اینطور نیست و درصد قابل توجهی از شبکهها به سمت این نسخه مهاجرت کردهاند. طبق آخرین آمار گوگل، بیش از 25% کاربران از IPv6 استفاده میکنند. علاوه بر این، در کشور خودمان یعنی ایران نیز، استفاده از IPv6 با سرعت خوبی در حال گسترش است. طبق آمار سازمان فناوری ارتباطات هم 30 درصد از زیرساخت اینترنت کشور، به ورژن 6 مجهز شده است. پس IPv6 به هیچ وجه یک تئوری، فرضیه، مدل پیادهسازی نشده و … نیست!!!
جذابیت IPv6 برای هکرها!
این نقل و انتقال از ورژن 4 به 6 خیلی هم ساده و خوشحالکننده نیست! در عین حالی که میتواند مزیتهای زیادی داشته باشه، هکرها همیشه دست به ماشه منتظر این نوع تغییرات هستند. چرا؟ چون همه افراد توان و علم کافی برای استفاده از ورژن 6 را ندارد. همین موضوع میتواند منجر به پیکربندی نادرست بسیاری از تجهیزات بشود. نتیجه چنین اتفاقی دور زدن مکانیزمهای امنیتی توسط هکرها خواهد بود.
درباره ما
ترجنس | thregence.ir
آکادمی ترجنس | edu.thregence.ir
اینستاگرام | instagram.com/thregence
تلگرام | t.me/thregence
یوتوب | https://bit.ly/30mGowo
آپارات | aparat.com/thregence