پرچم هوش مصنوعی بر قلههای امنیت سایبری!
در این مقاله میخواهیم بررسی کنیم که هوش مصنوعی و امنیت سایبری چقدر با هم ارتباط دارند؟ اینکه هوشمصنوعی در بسیاری از حوزههای فناوری اطلاعات ورود کرده، بر هیچ کس پوشیده نیست. اما میخواهیم در اینجا بررسی کنیم که تا تاثیر هوش مصنوعی بر حوزه امنیت سایبری تا چه حد بوده است.
چرا هوش مصنوعی؟
اما چرا به هوش مصنوعی نیاز داریم؟ چرا هوش مصنوعی تا این حد گسترش یافته است؟ جواب همه این سوالات دریک جمله کوتاه خلاصه میشود: بهبود کارایی، دقت و سرعت!
در دنیای امروز فناوری اطلاعات، حجم دادهها، ترافیک اینترنت، تعدد و پیچیدگی تجهیزات به قدری زیاد شده است که برای مدیریت آنها به چیزی بیشتر از مکانیزمهای قدیمی و سنتی نیاز است. در اصل ما به یک مولفه نیاز داریم که همانند یک انسان بتواند مسائل را تجزیه تحلیل کند. که البته این مولفه ساخته خود بشر هست. بسیاری از مسائل هستند که برای حل کردن آنها به زمان و دقت بسیار زیادی نیاز است. یک سیستم هوش مصنوعی میتواند به ما در حل هر چه بهتر این مسائل کمک کند. یعنی اولا با سرعت خیلی بالایی حجم زیادی از دادهها را مدیریت کند. دوما حین انجام کار، دقت بالایی داشته باشد و تعداد خطا در محاسبات آن بسیار ناچیز باشد.
هوش مصنوعی در امنیت سایبری
یکی از مواردی که جلوتر گفتیم که هوش مصنوعی در آن ورود کرده است، امنیت سایبری میباشد. امروزه تصمین امنیت برای یک سازمان بزرگ انقدر مساله بزرگی هست که اگر بخواهیم بدون هوشمصنوعی این خواستههای امنیتی را برآورده کنیم، شاید لازم باشد به اندازه کل کارمندهای آن سازمان، متخصص امنیت سایبری استخدام کنیم! حتی در صورتی که این تعداد متخصص را برای برقراری امنیت یک سازمان بکار بگیریم، ممکن است خطاهای انسانی گریبان سازمان را بگیرد.
امروزه سیستمهای هوش مصنوعی نقش اساسی در دنیای امنیت دارند. این سیستمها توانایی این را دارند که میلیونها رخداد یا Event را با سرعت بالایی تحلیل و بررسی کنند و تهدیدات مختلف را تشخیص بدهند. البته فقط بحث امنیت نیست، و در توسعه بدافزارها هم از هوش مصنوعی استفاده میشود. برای مثال این سیستمها میتوانند آنتیویروسها و مکانیزمهای دفاعی را دور بزنند. یا حتی مثلا سیستمهایی که میتوانند پسوردلیستهای قدرتمند تولید کنند.
در ادامه 3 مورد از کاربردهای هوشمصنوعی در دنیای امنیت سایبری را بررسی میکنیم.
سیستمهای تشخیص نفوذ
در سیستمهای تشخیص نفوذ لازم است که بصورت لحظهای آنالیز برروی رویدادهای سیستم انجام شود. سیستمهای هوش مصنوعی این توانایی را دارند که اولا با سرعت بالایی این رویدادها را مدیریت کنند. دوما درمورد مواردی که مشاهده میکنند استنتاج کنند. برای مثال بسیاری از حملههای پیچیده، رفتاری دارند که بسیار عادی بنظر میرسد و شاید به چشم یک انسان هیچ تهدیدی در آن وجود نداشته باشد. اما یک سیستم هوش مصنوعی میتواند با کنار هم قرار دادن مشاهدات خود، استنتاج کند و چنین حملهای را تشخیص بدهد.
پاسخ به رویداد یا Incident Response
سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی که در حوزه پاسخگویی به رویدادهای امنیتی مورد استفاده قرار میگیرند، یک محیط پیشرفته در اختیار متخصصین قرار میدن که خصوصیات زیر را دارد:
•امکان اولویتبندی تهدیدات
•محیط پیشرفته برای ریشهیابی رویدادهای سیستم
که این دو مورد باعث میشود اولا بحث پاسخگویی به رویدادها سریعتر انجام بشود. دوما سیستم کمترین ضربه را از تهدید رخ داده ببیند.
قدرت تشخیص رویدادهای بروز
هکرها همیشه در حال تغییر دادن و پیچیدهتر کردن حملات هستند. از آنجایی که ممکن است هر روز روشهای جدیدی در حملات استفاده بشود، لازم هست سازمانها بتوانند سازوکاری برای مقابله با روشهای جدید و بروز داشته باشند.
سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند دانش بروزی از تهدیدات و روشهای نفوذ داشته باشند. همچنین وقتی یک روش جدید به تازگی استفاده میشود، این سیستمها با قدرت یادگیری که دارند میتوانند آن روش را تشخیص بدهند.
اثر هوش مصنوعی در حوزه امنیت شبکه بسیار گسترده هست و درمورد اون میشه ساعتها صحبت کرد و ما اینجا تنها چند مورد رو بهش اشاره کردیم.
درباره ما
ترجنس | thregence.ir
آکادمی ترجنس | edu.thregence.ir
اینستاگرام | instagram.com/thregence
تلگرام | t.me/thregence
یوتوب | https://bit.ly/30mGowo
آپارات | aparat.com/thregence